Aktuality z jídelny
Podzim je čas, kdy si strávníci pochutnají na specialitách. Na svátek svatého Huberta to byly: zvěřinová polévka s knedlíčky z kančího masa dančí kýta na víně, bramborový knedlík.
Dále nesměla chybět svatomartinská husa se staročeskými kroupami, česnekem a sušenými švestkami.
Tradiční pokrmy připomínají dětem zvyklosti našich předků. Jsme rádi, že mohou děti ochutnat to, co bývalo na tradičním stole našich prarodičů.
Salátový bar a pult s polévkou
Od září potkaly všechny plhovské strávníky dvě velké novinky. Ve školní jídelně máme
nový salátový bar, kde si každý sám nabere zdravou misku plnou ovoce nebo zeleniny.
Samozřejmostí jsou různá semínka, olivový olej a další suroviny, které zdravou misku
dochutí a dozdobí.
Druhou novinkou je pult s polévkou. Oproti minulým rokům si polévku nabírá každé dítě
samo. Každý si nabere tolik, kolik sní. To je to hlavní, co všichni strávníci dodržují, co
přispěje k šetrnému zacházení s jídlem.